مته و انواع آن
مته و انواع آن ، مته ها دارای نام های مختلفی تحت دین و استاندارد های متنوع و کاربرد های خاص خودش می باشد، از جمله:
TWIST DRILL DIN 338 , STREIGHT SHANK مته دین ۳۳۸ با دنباله صاف (دنباله گرد) که مصارف زیادی در صنعت، اعم از کاخانجات بزرگ تولیدی و حتی کارگاه های کوچک دارد. شاید عمومی ترین نوع مصرف مته همین نوع باشد.
این مته با چند حالت، که مشهورترین آنها : GROUND, FULLY GROUND, ROLL FOGET می باشد، تولید میگردد.
در همین جا لازم است نمای شماتیک از ساختار یک مته را به روایت تصویر بیان کنیم
ساختار مته:
TWIST DRILL DIN 340 , STREIGHT SHANK مته دین ۳۴۰ با دنباله صاف(دنباله گرد)
TWIST DRILL DIN 1897 , STREIGHT SHANK مته دین۱۸۹۷ با دنباله صاف(دنباله گرد):
این مته را به دو حالت یک سر SPOT WELD DRILLو دو سر DOUBLE ENDED BODY DRILL تولید میکنند.
این مته ها معمولاًبرای متریال با ضخامت کم و بعضاً ورق های آهنی با ضخامت کم استفاده می شود و به دلیل فرم خاصی که در طراحی دارند، اجازه قلاب کردن مته در ورق داده نمی شود
TWIST DRILL DIN 1869 , STREIGHT SHANK مته دین ۱۸۶۹با دنباله صاف بلند (دنباله گرد)
این مته نیز با چند حالت SUPER FULLY GROUND GT-GROUND وابعاد و اندازه ای متنوع تولید می گردد.
مته سر الماسه مخصوص بتن، آجر، سیمان
مته سر الماسه مخصوص بتن، آجر، سیمان DIN 8039 که به آن MASONARY DRILL (مته بنایی) هم گفته می شود که مصارف آنها برای کارهای ساخت و سازهای ساختمانی(بنایی) است، این مته ها با داشتن نوک های الماسه (تنگستن کاربیدی) که در اشکال گوناگون و کیفیت های معمولی معمولی و ضربه خور مخصوص استفاده برای آجر سیمان و حتی بتن های مسلح می باشد.
نوع ضربه خور این مته ها را SDS می گویند که در دستگاههای دیل ضربه خور مورد استفاده قرار می گیرد، بدنه این مته ها از متریال فلزی کرم و انادیوم و نوک آنها از الماسه می باشد.
نوع مخصوصی از این مته ها هستند که Multipurpose بودند و قادرند چوب، سنگ، شیشه، پلاستیک و حتی فولاد های تقویت شده را سوراخ کنند، این مته ها بعضاً در اداره های آتش نشانی به جهت نجات مجروحینی که لابلای چند نوع متریال که مخلوطی از آهن ، سنگ، بتن، شیشه و پلاستیک گیر کرده باشند، از آن استفاده می کنند. این مته ها از لحاظ ظاهر تقریباً شبیه مته های ظربه خور SDS هستند، لکن از چند متریال و تکنولوژی و تکنولوژی خاص تولید می گردند.
مته و انواع آن
دیدگاهتان را بنویسید